2021 Model Renault Megane İnceleme ve Özellikleri

2021 Model Renault Megane İnceleme ve Özellikleri

2021 Model Renault Megane İnceleme ve Özellikleri

Herkese merhabalar,  bu yazımızda 2021 Model Yeni Renault Megane aracının detaylı incelemesini ve özellikleri hakkında bilgileri bu yazımızdan okuyabilirsiniz.

2021 Model Renault Megane İnceleme ve Özellikleri

2021 Model Renault Megane tasarımını anlatmaya aracın ön kısmından başlayacak olursak, değişen ve göze ilk çarpan far detayları oluyor. Üçe bölünüp daha inceltilmiş farları işlevsel olarak değişmese de yapısal olarak daha şık ve spor bir görünüş katmış. Tampon kısmında sportif tasarımı destekler nitelikte tasarlanmış, üç ince çizgi detayla desteklenmiş sis farları Megane’a karakteristik özellik katmış.

Pencere camlarının alt kısmına krom çıta ile efektif bir görüntü katılmış fakat krom çıtanın etrafını çevrelememesi bir kusur olarak görülebilir. Yan ve arka kısmında değişikliğe gidilmeyen Megane, eski serisindeki tasarımı bu seride de taşımaktadır. Bagaj kısmına geldiğimizde, 550 litre bagaj hacmiyle gayet geniş bir kullanım alanı sunuyor.

Öncellikle bagaj kapağının dokunmatik bir tuşla açılması ve bagajın açılmasındaki açıkta olan hidroliği bir kalıba sokmaları ve kendi gizli bölmesinin olması hem görsel olarak hem de yüklemede alanını sınırlandırmaması kullanışlılığını artırmıştır. Genel olarak yeni Megane ‘nin önceki seri tasarımına kıyasla çok fazla bir değişikliğe gidilmemiş diyebiliriz.

Yeni Renault Megane da önceki seri de olduğu gibi yeni seride de anahtarsız kilitleme ve çalıştırma fonksiyonu mevcut. Ayrıca Megane ‘nin bu serisinde opsiyonel olarak satın alabileceğiniz eller serbest bagaj sistemi ve cam tavan özellikleri mevcut.

Aracın iç kısmına gelecek olursak diz ve boy mesafesi ortalaman altında kalmış, koltuk kaplamaları gayet kaliteli olup arka koltuktaki kol dayanmanın manuel hareket etmesi kullanıcılığını artırmıştır. Kapı plastiği sert malzemeden yapılmış olması uzun süreli yolculuklarda rahatsız edici bir etmen olabilir fakat kapı kolu kısmının esnek olması bunu göz ardı etmenizi sağlayabilir.

Aracımızın ön kokpitine gelecek olursak kapılarda dikkati üstüne çeken ilk özelliği ambiyans aydınlatmaları oluyor. Bu özelliği aracı daha şık bir görüntüye kavuşturuyor, hem de rakip sedanlara rekabete girebiliyor olmasını sağlıyor. Arka kapılardaki kullanılan sert malzemenin aksine ön kapılarda yumuşak malzeme kullanılması Renault’un sürücü konforuna daha önem verdiğini gösteriyor. Kapılarda kullanılan ambiyans aydınlatma vites kutusunun bulunduğu yerin alt tarına yerleştirilmiş özelliklede gece sürüşlerinde aracı yakışıklı göstermesini sağladığını söylenebilir.

Aracın multimedya ekranı önceki serisine göre daha geniş ve görüntü kalitesi iyileştirmiş olarak gelen Megane de otomatik vites kolunun büyük olması alanı ve görüşü kısıtlamış sayılabilir. Vites kolunun önünde geniş sayılabilecek eşya gözü bulunduruyor, yine kol dayamanın altında da kullanılabilecek alan mevcut. Direksiyon gayet sportif bir derinden, ele oturur olarak tasarlanmış. Direksiyon üzerindeki sağ tarafta tuşlardan multimedya ekranın kontörlü, sol kısımdaki tuşlarla da aracın hız sabitleyici gibi sürüş güvenlik tuşları bulunması konforu arttırmış oluyor.

Ayrıca Megane da yorgunluk tespit sistemi ve acil fren destek sistemi bulunuyor olması Renault’un güvenliğe önem verdiğini vurguluyor nitelikteki özelliklerdir. Benzinli olan Renault motoru 7 ileri otomatik şanzımana, 140 beygir motor gücüne ve 240 Nm tork değerine sahiptir. 100 km de 5.7 litre yakıt kullanımı Megane’ yi, dizel rakiplerinin önüne taşınmasına sebep oluyor.

30 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir