Otomobillere Uygulanan Seramik Kaplama Nedir?

Otomobillere Uygulanan Seramik Kaplama Nedir?

Otomobillere Uygulanan Seramik Kaplama Nedir?

Herkese merhabalar sayın sifiraraclar.com takipçileri, bugün ki gündem yazımızda sizlere 0 km ve 2.el araçlara uygulanabilen seramik kaplama hakkında bilgiler vereceğiz.

Otomobillere Uygulanan Seramik Kaplama Nedir?

Seramik kaplama ,otomobillerde boyayı koruma, aracın sürekli cilalı gibi parlak görünmesini sağlama, güneş yanıklarına karşı boyanın solmasını engelleme, reçine , kuş pisliğine karşı boyanın yanmasını solmasını engelleme, aracın su iticiliği olan bir yüzey oluşmasını sağlama, ve aracın daha geç kirlenmesini sağlamak gibi görevleri bulunmaktadır.

Birçok araç kullanıcısı araçlarının boyasını korumak için seramik kaplama yaptırıyor. Ancak seramik kaplamanın yapılmasında, 0 km ve 2.el araçlarda uygulama yönünden birtakım farklılıklar söz konusudur.

Seramik Kaplama Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

-Seramik kaplama, bu işin eğitimini almış profesyoneller tarafından titizlikle yapılmalıdır.

-Seramik kaplamanın düzgün bir şekilde yapılması için araç yüzeyinde hiçbir şekilde, kılcal çizik, hare, dairesel çizikler bulunmaması gerekiyor. Zemini parlak, pürüzsüz, çiziksiz bir hale getirdikten sonra seramik kaplama sıvısı bölgesel şekilde dikkatlice eşit olacak şekilde uygulanmalıdır.

-Seramik kaplama yapıldıktan sonra seramiğin bir kaç gün içerisinde kürleşme zamanı bulunmaktadır. Bu süreç zarfında seramik kaplaması yapılan aracın 3-5 gün sudan, yağmur taneciklerinden uzak durması gerekir.

-Seramik kaplama yapılacak aracın temizlenmesi ve kurulanması gerekmektedir.

-Seramik kaplamada, iyi bir işçiliğin yanında doğru kaliteli ürün kullanmak çok önemlidir. Markalı kendini ispatlamış olan; 3M, 3D, Meguiars, Sonax, Wetproof, Gyeon gibi kendini kanıtlayan başarılı ürünleri kullanan işletmelere yaptırmanızı öneririm.

Seramik Kaplama Nasıl Yapılmalıdır?

0 km ve 2. el km araçlardaki seramiğin uygulanış şekli farklıdır. 0 km araçlarda , cila yardımıyla boya üzerindeki hafif çizikler ve bez çizikleri giderildikten sonra, seramik kaplama dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır.

2.el araçlarda uygulama ise şu şekilde gerçekleşmektedir:
-Demir tozu temizliği,
-Kil Uygulaması ,
-Aracın boya durumuna uygun kalınlıkta pasta uygulaması,
-Cila Uygulaması,
-En son olarak; seramik kaplamanın sürülmesi gerekmektedir.

39 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir